fbpx

Garbolund – et vin-eventyr

Vin-eventyret startede i 2003. Jette Haugaard, en af de første danske erhvervs-vinavlere, plantede 950 vinstokke på gårdens mark på bakken Baunen. I 2013 plantedes yderligere 2700 stokke, så vinmarken på bakkeskråning fik 3650 vinstokke. Fra årgang 2014 valgte Jette Haugaard at gå fra konventionel vin til naturvin.

Siden juli 2018 er Garbolund ejet og drevet i fællesskab mellem Jette Haugaard, Rigmor Westh Baagøe og Bertel Baagøe.

Jette er jurist og en af ildsjælene bag – ’Ågabet outdoor center
Rigmor er læge og en af ildsjælene bag – ’Pilgrimsruten Tisvildevejen’.
Bertel er logistik-, plan- og produktionschef for – Roskilde Festival.

Rigmor og Bertels børn er med i alt, hvad der foregår, og driften af vingården er en del af familiens hverdag. Der skal jo også være nogen til at føre livsværket videre engang.

Vin-eventyret på vej ind i en ny æra. I 2019 blev det samlede antal vinstokke øget med 3700 rød- og hvidvinsdruer, så Garbolund nu har 7350 stokke på ca. 3 hektar vinmark.

Fremtidens vin

Samarbejdet med Rigmor og Bertel har betydet, at drømmene og visionerne for vinmarkerne i Annisse er vokset og udvidet. Produktionen skal op i professionel størrelse, og der er i 2019 udvidet med et større vineri i en af gårdens smukke bevaringsværdige længer. Gården er allerede et stop på den lokale pilgrimsrute, og Garbolund tager gerne imod både vininteresserede og vandrere. Planen er faktisk, at Garbolund skal være et sted hvor mange mennesker har lyst til at komme forbi og nyde både vinen, naturen og samværet med andre mennesker. Centralt for Garbolund er produktionen af god vin i parløb med naturen. Derfor gøres kontinuerligt indsatser for at kombinere et effektiv landbrug med at skabe vilkår for en rigere natur.

Frivillige på Garbolund

Garbolund har et stort netværk af frivillige fra lokalområdet, venner og bekendte samt tilrejsende vinentusiaster som deltager i gårdens aktiviteter henover året med beskæring og druehøst. De travle timer med høst af druerne afsluttes altid med en hyggelig høstmiddag på gården – med vin til naturligvis!

Categories:

Comments are closed

Åbningstider

Garbolund Vinbar & Café har åbent alle lørdage fra maj til og med september

  • Maj – mellem kl. 12-16
  • Juni – mellem kl. 12-18
  • Juli – mellem kl. 12-20
  • August – mellem kl. 12-20
  • September – mellem kl. 12-16

Garbolund Overnatning har åbent fra 1. februar 2024

Du kan altid aftale køb af vine eller emalje fra butikken efter aftale med Jette på tlf. +45 61423271

Du kan også altid bestille plads til selskaber på mail: gaest@garbolund.dk

Bordbestilling i åbningsperioden sker til samme mail.