Natur

Sommerfuglestien

Et besøg på Garbolund kan også give dig en fantastisk naturoplevelse. Vi gør vores bedste for at værne om naturen i samspil med landbruget. Vi dyrker vores jord og vinmarker økologisk og så nænsomt som muligt.

Du kan gå en tur på Garbolunds åbne Sommerfuglesti, nyde kvæget på engen eller tage på langfart til udsigtspunktet Baunen på toppen af vinmarkerne.
Sommerfuglestien er tilsået udelukkende med danske hjemmehørende arter og er anlagt for at tiltrække sommerfugle, insekter og småfugle og dermed skabe en større biodiversitet lokalt. Sommerfuglestien er et skønt udflugtsmål, der kan besøges igen og igen.

Stien går langs Garbolunds eng. Her græsser Bakkegårdens Herefordkvæg som naturplejere.

Vi har lagt træstammer ud på de smukkeste udsigtspunkter. Her er du er velkommen til at hvile og nyde naturen, når du har lyst.

Hvor Sommerfuglestien ender, begynder den nordlige del af vinmarkerne – gå bare ind gennem lågen, men husk at lukke den igen. Vi dyrker flere forskellige sorter af vindruer for at kunne kombinere druernes smag og egenskaber i vores vine.

Vi vil bede dig om ikke at plukke af druerne.

Fra toppen af vinmarken på det allerhøjeste punkt kan du se langt ud over landskabet. Udsigtspunktet er en gammel baunehøj og det højeste punkt i området, hvor der i gamle dage blev tændt advarselsbål som signal om farer. Derfor kalder vi udsigtspunktet Baunen. Hele vejen rundt møder øjet et smukt, dansk kulturlandskab med gårde, gravhøje og marker.