fbpx

De første vinmarker

Garbolunds oprindelige vinmark ligger på sydsiden af bakken “Baunen”, hvor der er en fantastisk udsigt over landskabet og Arresø. Marken ligger ud til Helsingevej nord for Annisse. Vinstokkene vokser dermed med rødderne i helligt vand. Ved foden af bakken ligger nemlig helligkilden Snokilde. Snokilde er desværre drænlagt i dag, men sagnet siger, at Abbed Vilhelm fra Æbelholt velsignede kilden, så dens vand fik helbredende egenskaber. Dronning Margrethe I har ejet jorden, kilden ligger på. Det var efter sigende hendes mening at opfører et nonnekloster ved Annisse, men det blev opgivet. Godt det samme, fordi i dag ligger der en ægte, dansk vingård!

Åben for offentligheden

Hvor Sommerfuglestien ender, begynder den nordlige del af vinmarkerne. Garbolund har gjort vinmarkerne tilgængelige for offentligheden, så alle frit kan benytte stierne rundt om markerne, og nyde udsigten fra toppen af “Baunen”  – gå bare ind gennem lågen, men husk at lukke den igen og pluk ikke af druerne.

“Baunen”

Fra toppen af vinmarken på det allerhøjeste punkt kan du se langt ud over landskabet. Udsigtspunktet er en gammel baunehøj og det højeste punkt i området, hvor der i gamle dage blev tændt advarselsbål som signal om farer. Derfor kalder vi udsigtspunktet Baunen. Hele vejen rundt møder øjet et smukt, dansk kulturlandskab med gårde, gravhøje og marker.

Categories:

Tags:

Comments are closed

Åbningstider

Garbolund Vinbar & Café åbner igen lørdag den 4. maj 2024, fra kl. 12 – 16

Garbolund Overnatning har åbent fra 1. februar 2024

Du kan altid aftale køb af vine eller emalje fra butikken efter aftale med Jette på tlf. +45 61423271

Du kan også altid bestille plads til selskaber på mail: gaest@garbolund.dk

Bordbestilling i åbningsperioden sker til samme mail.