fbpx

Decideret Druecider

Et samarbejde med ciderfolkene fra Decideret. En fermenteret druecider blanding af druerne Cabernet Cortis- og Léon Millot-druer fra Garbolund og Ahrista-æbler fra Skibby. Smagen er frugtig, let pebret og vinen er let perlende pga. den naturlige fermentering på flasken.

Alc. 7%

Pris: 150 kr.

Rene og naturlige vine fra Garbolund

For alle vores vine gælder, at vi har lavet dem så rene og naturlige som muligt – fra væksten i marken til vinen er færdig i flasken. Sol, regn og vind, den enkelte sorts egenskaber og jordbundens mineralske karakter, giver tilsammen druen unikke kvaliteter, som vi omsætter til vin.

De økologiske druer høstes, sorteres omhyggeligt og presses nænsomt i vores eget vineri på gården. Vineriet er bygget til formidling, og er indrettet, så vores gæster kan komme og følge processerne.

Høj kvalitet

For at skabe rene og naturlige vine af høj kvalitet og bevare druens egenskaber i størst mulig grad, er det nødvendigt at håndtere vinplanter og druer omhyggeligt gennem hele året, både i marken og gennem vinificeringsprocessen. Vi anvender kun de bedste druer for at undgå svampe og andre uhensigtsmæssige mikroorganismer, der kan være skadelige for vinen. Den hårde sortering betyder et mindre udbytte, og et stort arbejde med håndsortering, men gør det samtidig muligt at producere vine tilsat et minimum af svovl.

Vinen omstikkes udelukkende ved tyngdekraftens hjælp for at bevarer vinens bestanddele bedst muligt. Udviklingen i vinen følges nøje året igennem under modning og omstikning.

Gæring

Vi gærer på vildgæren, som helt naturligt sidder på druer og stilke når de høstes. Vores erfaring er at vildgæren giver en mere unik og spændende smag, fremfor de konventionelt fremstillede gærtyper. Druernes naturlige mikroflora skaber altså en spontan gæring eller fermentering, som giver hver batch en unik karakter, og kan være forskellig fra år til år.

Der tilsættes en minimal mængde svovl, som har til formål at bevare vinens kvalitet og farve.

Categories:

Tags:

Comments are closed

Åbningstider

Garbolund Vinbar & Café åbner igen lørdag den 4. maj 2024, fra kl. 12 – 16

Garbolund Overnatning har åbent fra 1. februar 2024

Du kan altid aftale køb af vine eller emalje fra butikken efter aftale med Jette på tlf. +45 61423271

Du kan også altid bestille plads til selskaber på mail: gaest@garbolund.dk

Bordbestilling i åbningsperioden sker til samme mail.