fbpx

“Blomsterne i Sommerfuglestien”

Lørdag den 15. juli, kl. 12-14

Biolog og botaniker Andreas Kelager Schmidt vil tage os med på vandring i Sommerfuglestien og langs Garbolunds vinmarker.

Andreas vil fortælle om de planter og omkring 28 vilde, danske blomsterarter der vokser her, deres tiltrækningskraft for insekter og andet dyreliv, og hvordan Garbolund arbejder med at øge biodiversiteten på deres område. Andreas vil også gøre os klogere på, hvilke overvejelser man skal gøre sig, når man etablerer ‘vild natur’ mhp. at gavne biodiversiteten.

Vi skal også se de to nye vandhuller, der i foråret 2023 er etableret på Garbolunds jord, med det formål at forsøge at øge bestanden af den truede Løgfrø der lever i området. Andreas vil fortælle om, hvordan vandhullerne og det græssende kvæg, kan bidrage til en øget biodiversitet for planter og dyr.

Andreas har som biolog speciale i livets processer og udvikling. Han har særligt fokuseret på arterne og deres bestandes vilkår i naturen, men har også beskæftiget sig med hvorledes vi kan genoprette naturen, og bremse biodiversitetstabet. Andreas har et bredt kendskab til Danmarks natur, men har en forkærlighed for planterne og deres samspil med andre arter. Han har en baggrund som forsker og formidler, og har ydet biologisk rådgivning til tre danske nationalparker, herunder Nationalpark Kongernes Nordsjælland, hvor han sidder i nationalparkrådet”.

 

Pris: gratis. Ingen tilmelding, man møder bare op.

Sted: Garbolund, Helsingevej 7, Annisse, 3200 Helsinge

Categories:

Tags:

Comments are closed

Åbningstider

Garbolund Vinbar & Café åbner igen lørdag den 4. maj 2024, fra kl. 12 – 16

Garbolund Overnatning har åbent fra 1. februar 2024

Du kan altid aftale køb af vine eller emalje fra butikken efter aftale med Jette på tlf. +45 61423271

Du kan også altid bestille plads til selskaber på mail: gaest@garbolund.dk

Bordbestilling i åbningsperioden sker til samme mail.