fbpx

Søndagssalon- hver søndag hele sommeren

Søndagssalon – fra kl. 14

Til den første Søndagssalon på søndag den 10. juli, kan du få stimuleret fantasien med “Musiske fortællinger” med Lisbeth Lund fra Nordkystfortællerne og Frede Knudsen på guitar.

Kom kl. 14 og deltag i søndagens spændende aktivitet. Se program længere nede for hele sommeren.

Caféen har åben.

Pris: 75 kroner

Søndagssalon inkl. mad, vin og aktivitet – fra kl. 13

Nyd en frokost med et glas vin på Garbolund.

Kom kl. 13 og nyd din frokost inden søndagens spændende aktivitet begynder.

Pris: 250 kroner

Bestil bord

Bestil gerne bord på mail til: 

garbolund@garbolund.dk 

senest aftenen inden Søndagssalonen.

Program
Søndagssaloner sommer 2022 


Søndag den 10. juli

“Musiske fortællinger” med Frede Knudsen på violin og Lisbeth Lund fra Nordkystfortællerne
Musik og fortælling fletter sig ind og ud mellem hinanden i dette arrangement, hvor tilhøreren lokkes ind i et særligt univers. Her kan man risikere at glemme sig selv.
Programmet er således en blanding af musik, fortælling og sang.


Søndag den 17. juli

Koncert med Kgl. operasanger Ove Mynderup
Denne Søndagssalon byder på både arier, musicals, svenske og danske sange. Det er Kgl. operasanger Ove Mynderup som gæster Garbolund denne søndag. Det hele krydrer Ove selv med akkompagnement på accodion og små anekdoter fra en spændende sangkarriere. Ove Mynderup har en lang karriere som professionel bassanger på Det Kongelige Teater. Han har bl.a. sunget som solist på oratorier som Skabelsen og Messias. Gennem årene har han givet koncerter overalt i Danmark og har turneret på bl.a. Færøerne, Island, Norge og USA.


Søndag den 24. juli

“Blomsterne i Sommerfuglestien” ved Botaniker Andreas Kelager
Andres vil tage os med på en vandring i Sommerfuglestien og gøre os klogere på, hvilke overvejelser man skal gøre sig, når man etablerer ‘vild natur’ mhp. at gavne biodiversiteten. Det kan være alt fra vigtigheden af afgræsning eller, hvilke forhold man skal være opmærksom på i forhold til f.eks. skellet mellem leve- og fødesteder for sommerfugle og insekter. Andreas vil også udpege de forskellige blomster vi kommer forbi og fortælle lidt om deres effekt på naturen m.m.


Søndag den 31. juli

“Hvad Garbolunds muld gemte” ved Arkæolog Kjartan Langsted

Kjartan vil bringe os tilbage i tiden og fortælle om nogle af de spændende historiske spor og fund, der er fundet i mulden på Garbolunds marker gennem tiden. Spor og fund man regne med og som fortæller, hvad der engang er sket på netop Garbolunds jord.

Det er nemlig ikke et hvilket som helst sted vi har med at gøre. Jorden har bl.a. engang rummet en hellig kilde – Sno Kilde, og den er endnu ikke fundet.

Siden sidste efterår er der til gengæld fundet et utal af spændende arkæologiske genstande fra adskillige århundreder, takket være amatørarkæolog Thomas Matschofsky og hans søn Jonatan. De to har brugt mange timer og dage med utrætteligt at afsøge Garbolunds jord på begge sider af Helsingevej med metaldetektor.

Kom og hør om nogle af fundene, og hvad det har givet arkæologerne af refleksioner over området. Alle genstandene vil være udstillet på Garbolund denne dag.


Søndag den 7. august

“Lær at smage på naturvin” med sommelier Eva Marie Tang Kirk.

Eva Marie har udvalgt nogle flasker naturvin og vil med disse og hendes fagkundskaber bringe os ind i naturvinsuniverset. Det handler både om at se, dufte og smage, men også om at lære at sætte ord på det man oplever. Ikke mindst handler det om at lære at samle alle de indtryk man får, når man smager på vin.